COMUNICAT DE L’AJUNTAMENT DE SANTA EULÀRIA EMÈS AVUI DESPRÉS DE LA TROBADA AMB L’ALIANÇA MAR BLAVA

COMUNICAT DE PREMSA
Agost 20, 2015

L’equip de Govern de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu portarà al proper una moció, que espera que es pugui consensuar amb l’oposició, per tal de dirigir-se a l’empresa Spectrum per tal de que aquesta desisteixi dels seus projectes d’exploració de jaciments petroliers a la Mediterrània, més concretament al Mar Balear. Així li ho ha assenyalat l’alcalde, Vicent Marí, als actuals membres del Mini Grup de Treball de l’Aliança Mar Blava en una reunió celebrada aquest migdia.

A la imatge, l’alcalde Vicent Marí i la regidora Antònia Picó (a l’esquerra) juntament amb els membres del Mini Grup de Treball de l’Aliança Mar Blava: Javier Gómez, tècnic de Medi Ambient de Santa Eulària des Riu i representant de les administracions; Ángeles Nogales, com a membre de l’àrea empresarial; Sandra Benbeniste (esquerra), de Ibiza Preservation Fund, de la branca d’ONG; i Jordi Bichara, encarregat de la coordinació de voluntaris.
A la imatge, l’alcalde Vicent Marí i la regidora Antònia Picó (a l’esquerra) juntament amb els membres del Mini Grup de Treball de l’Aliança Mar Blava: Javier Gómez, tècnic de Medi Ambient de Santa Eulària des Riu i representant de les administracions; Ángeles Nogales, com a membre de l’àrea empresarial; Sandra Benbeniste (esquerra), de Ibiza Preservation Fund, de la branca d’ONG; i Jordi Bichara, encarregat de la coordinació de voluntaris.

Aquest escrit farà seus els arguments que Mar Blava ha apuntat en una missiva semblant dirigida al president d’Spectrum i que, en resumides comptes, es centren al rebuig social que generen aquest tipus d’activitats pel seu impacte sobre el medi ambient i els greus riscos que implicarà a activitats econòmiques i socials de tanta importància com el turisme i la pesca.
Mari, que ha estat acompanyat per la regidora de Medi Ambient, Antònia Picó, ha reconegut el treball fet per l’Aliança i els grups Eivissa Diu No i Eivissa Antipetrolifera per a demostrar el rebuig existent a aquest tipus d’iniciatives que amenacen la diversitat biològica i els valors mediambientals de les aigües més properes a l’illa i que podrien suposar un impacte molt negatiu a la principal industria econòmica de les illes, de la qual depèn bona part de la generació de riquesa a Eivissa. En aquest sentit, ha reiterat que l’Ajuntament, que va ser la primera administració en adherir-se a l’Aliança, manté tot el seu suport a les seves activitats i ha ofert tota la col·laboració possible per a aconseguir que no fructifiquin els projectes en marxa, com ja es va aconseguir amb la proposta de Cairn Energy.
CAP DE COMUNICAT

¡Bienvenida a Mar Blava, ALNITAK!

Recibimos a Asociación Alnitak como nuevo miembro de nuestra organización. Aprovechando su escala en la isla de Eivissa la semana pasada, nos pudimos ver y

Mar Blava cumple 8 años

¡Hoy estamos de celebración! Cumplimos 8 años y por fin hemos visto realizado nuestro sueño! Tras mucho trabajo y esfuerzo, hemos conseguido que se prohíban

Comparte esta información

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Mail