El Consell de Mallorca, el Govern de les Illes Balears i el Consell de Menorca entraran a formar part de l’Aliança Mar Blava

El Consell de Mallorca també vol manifestar el seu suport a la plataforma Marea Blava Mallorca i reforçar així el compromís de la institució contra les prospeccions petrolieres a la Mediterrània.

La consellera de Media Ambient de Mallorca, Sandra Espeja, juntament amb el seu homòleg menorquí, Javier Ares, i el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, també volen manifestar el seu suport a l’Aliança Mar Blava, formació de la que ja forma part els consells d’Eivissa i de Formentera, així com els seus ajuntaments. Aquesta organització integra des d’administracions, sector privat i organitzacions socials i ecologistes.

La primera passa per formalitzar aquesta adhesió i demostrar el compromís de les tres institucions en contra de les prospeccions petrolieres que afecten a les Illes Balears, s’ha creat una comissió de seguiment formada pel director general de Pesca i Medi Marí, Joan Mercant, i el president de la Comissió Balear de Medi Ambient, Antoni Alorda.

Alorda i el coordinador d’Aliança Mar Blava, Carlos Bravo, es desplaçaran dia 16 de setembre a Madrid per consultar l’estat de la tramitació dels projectes de les prospeccions al Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

Des del Consell de Mallorca creim que es fonamental que les institucions de les Illes a tots els nivells participin de les plataformes que, com Aliança Mar Blava, lluiten per evitar que prosperin les prospeccions petrolieres a la Mediterrània. Per això, des de la institució insular també s’ha iniciat els tràmits per formalitzar l’adhesió a la plataforma Marea Blava Mallorca que des de juny de 2014 fa feina per aturar de manera definitiva les prospeccions i aposta per un nou model energètic basat en l’estalvi i les renovables.

enllaç a la notícia

¡Bienvenida a Mar Blava, ALNITAK!

Recibimos a Asociación Alnitak como nuevo miembro de nuestra organización. Aprovechando su escala en la isla de Eivissa la semana pasada, nos pudimos ver y

Mar Blava cumple 8 años

¡Hoy estamos de celebración! Cumplimos 8 años y por fin hemos visto realizado nuestro sueño! Tras mucho trabajo y esfuerzo, hemos conseguido que se prohíban

Comparte esta información

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Mail