Formentera reafirma el compromís amb l’Aliança Mar Blava

El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer i la consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, s’han reunit avui a la Sala de Plens de la institució insular amb el grup de treball reduït d’Aliança Mar Blava format per Ángeles Nogales, representant del sector empresarial de l’aliança, Sandra Benbeniste, representant del sector ONGs de l’aliança, Javier Gómez, portaveu i representant d’administracions públiques de l’aliança, Jordi Bichara, coordinador del voluntariat i Diego Ojeda, representant local del Consell de Formentera com membre de l’aliança.

Durant la trobada els membres de l’aliança han explicat les companyies que avui dia encara estan interessades a dur endavant projectes petrolífers a la mediterrània, entre les quals destaca el cas d’Espectrum. Aquest és un projecte de sondejos acústics que va del Nord de Catalunya fins les Balears, i que es troba actualment en període d’avaluació d’impacte ambiental, segons ha explicat la consellera Daisee Aguilera, després de la reunió. Aguilera ha destacat que 128.000 persones de les Pitiüses varen presentar al·legacions al projecte de Cairn Energy i s’ha mostrat esperançada en què “aquest nou pla compti amb el mateix rebuig ciutadà”. Quan el projecte es publiqui al BOIB serà el moment de poder presentar les al·legacions, ha matisat.

Conveni de col·laboració

La consellera ha anunciat que per donar suport a tota la feina que duen endavant des de l’Aliança Mar Blava el Consell de Formentera s’ha compromès a signar un conveni de col·laboració amb una ajuda econòmica encara per determinar, però que “durant l’any 2014 i 2015 ha estat de més de 3.000 euros anuals”. Així mateix, ha afegit Aguilera, que “com ja han fet des d’aliança, la des de la institució també enviarem una carta a Espectrum demanant que desisteixin en la seva intenció de voler fer actuacions al Mediterrani”. El portaveu d’Aliança Mar Blava, Javier Gómez, ha agraït que el Consell de Formentera hagi reafirmat el seu compromís amb l’aliança.

 

logo-concell-insular-formenteraServei de comunicació
premsa@conselldeformentera.cat
www.consellinsulardeformentera.cat

¡Bienvenida a Mar Blava, ALNITAK!

Recibimos a Asociación Alnitak como nuevo miembro de nuestra organización. Aprovechando su escala en la isla de Eivissa la semana pasada, nos pudimos ver y

Mar Blava cumple 8 años

¡Hoy estamos de celebración! Cumplimos 8 años y por fin hemos visto realizado nuestro sueño! Tras mucho trabajo y esfuerzo, hemos conseguido que se prohíban

Comparte esta información

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Mail