La Generalitat de Catalunya comparteix el neguit de les Illes Balears per l'impacte ambiental que provocarien les prospeccions petrolieres a la Mediterrània

logo-caib

Dia i hora d’emissió: 11/04/2016, 15:35
Tipus de comunicat: Nota Informativa
Emissor: Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

La Generalitat de Catalunya comparteix el neguit de les Illes Balears per l’impacte ambiental que provocarien les prospeccions petrolieres a la Mediterrània

El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, s’ha reunit, avui a Barcelona, amb el conseller català de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull i amb la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà. A la trobada, que ha organitzat Aliança Mar Blava i en la qual ha estat present el seu secretari tècnic, Carlos Bravo a més d’un dels seus membres, Raul Luna, també hi ha assistit el director general de Pesca i Medi Marí del Govern, Joan Mercant i el conseller insular de Medi Ambient i Medi Rural i Marí d’Eivissa, Miquel Vericad i Jaume Estarellas, tècnic biòleg d’aquesta institució.

El conseller Rull s’ha compromès a fer feina en favor de la declaració del Corredor Migratori de Cetacis de la Mediterrània Occidental com a Zona Especialment Protegida d’Importància per la Mediterrània (ZEPIM) en el marc del Conveni de Barcelona. Aquesta passa sobre l’àrea situada entre les costes de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears comportaria un nivell de protecció nou que podria ajudar a impedir els projectes de prospeccions petrolieres que afecten l’arxipèlag.
Durant la trobada s’han posat sobre la taula dos punts més: la col·laboració tècnica amb la Generalitat de Catalunya per fer al·legacions d’impacte ambiental dels diferents projectes de prospeccions petrolieres a la Mediterrània aprofitant l’experiència del Principat en l’el·laboració dels informes contra el projecte Castor i les declaracions institucionals i la creació de l’avantprojecte de llei per una Mediterrània lliure de prospeccions que es pretén enviar al Congrés dels Diputats.
La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, en col·laboració amb Aliança Mar Blava i els consells insulars, segueix amb l’estratègia de teixir aliances amb d’altres administracions per tal d’aconseguir l’objectiu final d’aturar les prospeccions a les Illes i una Mediterrània lliure d’aquestes amenaces. En aquest sentit dins el protocol signat amb la Generalitat de València es preveuen nous contactes amb el País Valencià per avançar en aquest sentit.
Les darreres decisions del Govern de l’Estat en funcions, de prorrogar les concessions d’explotacions de diverses zones, ens allunyen d’aquest objectiu.

Enlace a comunicado original

Carta abierta de la sociedad civil

Estimado/a representante, El último informe del Grupo Intergubernamental de Expertos sobre el Cambio Climático (IPCC) concluye que la ventana para evitar impactos climáticos verdaderamente catastróficos

¡Bienvenida a Mar Blava, ALNITAK!

Recibimos a Asociación Alnitak como nuevo miembro de nuestra organización. Aprovechando su escala en la isla de Eivissa la semana pasada, nos pudimos ver y

Mar Blava cumple 8 años

¡Hoy estamos de celebración! Cumplimos 8 años y por fin hemos visto realizado nuestro sueño! Tras mucho trabajo y esfuerzo, hemos conseguido que se prohíban

Comparte esta información

WhatsApp
Facebook
Twitter
Mail

Mensaje importante:

SESIÓN DE TRABAJO Y ASAMBLEA EXTRAORDINARIA
SOBRE EL FUTURO DE LA ALIANZA MAR BLAVA

 • Fechas correctas: 14/6/2022, de 10:00 a 17:00
 • Será presencial en:
  Can Casals, 
  Carrer del Músic Fermí Marí, 34, 07800 Eivissa, Illes Balears.
  Con posibilidad de conexión on line.
 • Orden del día (punto único):
  – Discusión y decisión en relación al trabajo actual y futuro de la Alianza Mar Blava.
 • Os rogamos encarecidamente que podáis participar presencialmente, dada la relevancia del encuentro, pero en el caso de necesidad, realizaremos también una conexión on line.
 • Revisad el documento del Acta de la Asamblea Extraordinaria realizada el pasado 4/05/2022.
 • Confirmaciones de asistencia: comunicacion@marblava.org

Muchas gracias.