La Junta d’Andalusia veu “amb simpatia” la declaració de ZEPIM del Corredor Migratori de Cetacis de la Mediterrània Occidental

El dilluns 26 d’octubre de 2016 la Aliança Mar Blava es va reunir a Sevilla amb la Junta d’Andalusia per demanar el seu suport per aconseguir que es declari la Mediterrània com a zona lliure de prospeccions d’hidrocarburs. Li demanem també suport a la nostra campanya a favor de ZEPIM del Corredor de Migració de Cetacis. La resposta del conseller de Medi Ambient i Ordenació del Territori andalús va ser molt positiva en tots els aspectes. Esperem bones notícies de la seva part en uns mesos.

Àudios

Declaracions de Carlos Bravo posteriors a la reunió:

 
Declaracions del conseller Vicenç Vidal:

 

Enllaços

 
El conseller Vicenç Vidal i el coordinador d’Aliança Mar Blava es reuneixen amb el conseller andalús de Medi Ambient
La Junta d’Andalusia estudiarà sumar-se a la petició de la declaració del Corredor Migratori de Cetacis de la Mediterrània Occidental com a Zona Especialment Protegida d’Importància per la Mediterrània (ZEPIM) en el marc del Conveni de Barcelona. És el compromís que ha adquirit el conseller de Medi Ambient i Ordenació del Territori de la Junta d’Andalusia, José Fiscal, després de reunir-se amb el seu homòleg a les Illes Balears, Vicenç Vidal, i amb el coordinador d’Aliança Mar Blava, Carlos Bravo, que s’han desplaçat fins a Sevilla amb l’objectiu de continuar sumant esforços davant la reclamació d’una Mediterrània lliure de prospeccions.
Fiscal ha assegurat al conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca que veu la iniciativa “amb simpatia”, i que fins i tot es podria ampliar perquè protegís part de la costa andalusa. Entenent, però, que és la Junta que s’hi ha de sumar, s’ha compromès a traslladar la petició perquè pugui ser aprovada tal com ha fet Catalunya, després d’una reunió similar que es va dur a terme a Barcelona el mes d’abril passat, en la qual varen participar també Vidal i Bravo. Així mateix, l’Ajuntament de Barcelona s’uneix a l’Aliança Mar Blava, alhora que ha aprovat instar tant a l’Estat com a la Comissió Europea la declaració de ZEPIM del corredor de cetacis situat entre Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià.
Tot i que actualment no hi ha cap projecte d’estudi o explotació d’hidrocarburs que afecti Andalusia, el conseller Fiscal s’ha mostrat molt interessat en una proposta que la blindi davant possibles futurs projectes.
En canvi, a les Illes Balears continua viu el projecte d’Spectrum Geo Limited a la mar Balear.
La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, en col·laboració amb Aliança Mar Blava i els consells insulars i ajuntaments, continua l’estratègia de teixir aliances amb d’altres administracions per aconseguir l’objectiu final d’aturar les prospeccions a les Illes Balears i assolir una Mediterrània lliure d’aquestes amenaces. De fet, el protocol signat amb la Generalitat de València preveu nous contactes amb el País Valencià per avançar en aquest sentit.

Carta abierta de la sociedad civil

Estimado/a representante, El último informe del Grupo Intergubernamental de Expertos sobre el Cambio Climático (IPCC) concluye que la ventana para evitar impactos climáticos verdaderamente catastróficos

¡Bienvenida a Mar Blava, ALNITAK!

Recibimos a Asociación Alnitak como nuevo miembro de nuestra organización. Aprovechando su escala en la isla de Eivissa la semana pasada, nos pudimos ver y

Mar Blava cumple 8 años

¡Hoy estamos de celebración! Cumplimos 8 años y por fin hemos visto realizado nuestro sueño! Tras mucho trabajo y esfuerzo, hemos conseguido que se prohíban

Comparte esta información

WhatsApp
Facebook
Twitter
Mail

Mensaje importante:

SESIÓN DE TRABAJO Y ASAMBLEA EXTRAORDINARIA
SOBRE EL FUTURO DE LA ALIANZA MAR BLAVA

 • Fechas correctas: 14/6/2022, de 10:00 a 17:00
 • Será presencial en:
  Can Casals, 
  Carrer del Músic Fermí Marí, 34, 07800 Eivissa, Illes Balears.
  Con posibilidad de conexión on line.
 • Orden del día (punto único):
  – Discusión y decisión en relación al trabajo actual y futuro de la Alianza Mar Blava.
 • Os rogamos encarecidamente que podáis participar presencialmente, dada la relevancia del encuentro, pero en el caso de necesidad, realizaremos también una conexión on line.
 • Revisad el documento del Acta de la Asamblea Extraordinaria realizada el pasado 4/05/2022.
 • Confirmaciones de asistencia: comunicacion@marblava.org

Muchas gracias.